Új tatami színek a 2019-es világbajnokságon

új tatami, judo világbajnokság, cselgáncs, olimpia

Az IJF (Nemzetközi Judo Szövetség) és az AJJF (Japán Judo Szövetség) megállapodtak a versenyszőnyeg új színösszeállításában, amelyet a 2019-es tokiói világbajnokságon fognak használni.

Az új színséma várhatóan a Tokió 2020-as olimpiai játékaiban is felhasználásra kerül, és először a világbajnokságon fogják tesztelni, amelyre augusztus 25-szeptember 1-én kerül sor.

A tatami a Japán Bajnokságon debütál április 6-án és 7-én, ahol Japán legjobb judokái versenyeznek, hogy helyet szerezzenek világbajnokságon szereplő csapatban.

A Japán Szövetség (AJJF) elnöke, YAMASHITA Yasuhiro elmondta: “A tatami új színének bejelentésével elkezdhetjük elképzelni a 2019-es Világbajnokság és a 2020-as olimpiai játékok légkörét. 500 napra vagyunk az olimpiától, folytatjuk a kemény munkát a felkészülésben, hogy történelmi jelentőségű Olimpiai Játékokat tudjunk rendezni. Olyan Játékokat ahol a sportolók teljesítménye inspirálja a rajongókat, és bátorságot ad , hogy kövessék álmaikat. “

Az új tatamit az IJF hivatalos beszállítója, a Taishan Sports Equipment Co.Ltd gyártja. A kék belső területet (305C) és a piros külső területet (032C) úgy fejlesztették ki, hogy néző-barát legyen mind a televízió készüléken nézők mind a helyszínen nézők számára. A jelenlegi pillanatban nem eldöntött, hogy a tatamit a fent említett világbajnokságon és olimpiai játékokon kívül más eseményeken is használják-e.

forrás: ijf.org