A harmadik Grand Slam következik

Judo Grand Prix

Pénteken folytatódik az IJF World Tour, amelynek hétvégi eseménye, az idei harmadik Grand Slam-torna lesz. Jekatyerinburgban negyvennyolc ország több mint négyszáz judósának – köztük két magyarnak – az indulása várható.

Egy kis ráhangolódás…

Jekatyerinburg a szívünk csücskében van, hiszen két évvel ezelőtt először rendeztek itt Grand Slam-viadalt, ami csodálatos magyar sikereket hozott: Cirjenics Miklós aranyérmet szerzett, Tóth Krisztián és Ungvári Attila a dobogó második, Joó Abigél pedig a harmadik fokára állhatott – ilyen Grand Slam-eredményekkel bárhol és bármikor kiegyeznénk.

Tavaly nem sikerült ilyen kiugró eredményeket elérni, de a két ötödik és két hetedik helyezés (Karakas Hedvig és Gercsák Szabina az ötödik, Csoknyai László és Cirjenics Miklós a hetedik helyen végzett) mindenképpen megsüvegelendő.

Nagy András szakágvezetőtől megtudtuk, hogy ezúttal csupán két judósunkért szoríthatunk majd, Szabó Csabát (60 kg, Kecskeméti JC) és Ungvári Attilát (81 kg, Ceglédi VSE) az edzők közül Mester Dániel kíséri el (a ceglédi különítmény a viadalt követő táborozáson is részt vesz), amíg nemzetközi bíróink közül ezúttal Havasiné Fridrich Annamária vezethet mérkőzéseket az IJF meghívottjaként.

(Forrás: judoinfo.hu)