Szombaton és vasárnap: Budapest-kupa!

Budapest Judo Kupa, 2019

Óriási az érdeklődés az április 27-én és 28-án következő Budapest-kupa iránt: a régió egyik legrangosabb utánpótlástornájára több mint ezer külföldi judós érkezik. Ismét lesznek vendégek az Egyesült Államokból, Kanadából és Ausztráliából, sőt, hosszú idő után újra érkezik küldöttség Görögországból, s először lesz jelen Angola judocsapata. A friss hírek szerint már több mint ezer külföldi és több mint hatszáz magyar judoka adta le nevezését a kétnapos versenyre, várhatóan huszonhét ország sportolói mérik össze erejüket… 

Néhány fontos információt is meg kell osztanunk a 32. Budapest-kupával – amelynek fővédnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere – kapcsolatban,

Az egyik ilyen, hogy a Budapest-kupa ifjúsági (U18-as) korosztályának mérlegelésekor egy kilogramm súlykedvezményt kapnak az indulók.

A nevezést a Magyar Judo Szövetség integrált informatikai rendszerén keresztül lehetett leadni, legkésőbb 2019. április 24-én 23:59 óráig. Azokat az indulókat, akiket nem lehetett a központi rendszeren keresztül benevezni (például az U11-es korcsoport), vagy nincsenek befizetett szövetségi díjai, e-mail-ben kérték leadni, a fent már megjelölt határidőig, pontos névvel, születési idejével, egyesület nevével. Az így megküldött nevezéseket a goszta@freemail.hu címre várják. A budapesti régió tagdíjfizető egyesületeinek a nevezés 2500 forint/ fő.

A verseny ideje alatt – szombaton délután – sajnos labdarúgó mérkőzést rendeznek a Megyeri úti stadionban, ezért a parkolást a Váci úton található Tesco áruház parkolójában lehet megoldani.

Az eredményhirdetésnél a titkárok csak a győztest mondják, a felkészülőket nem.

A versenyt követő edzőtáborban (2019. április 29–30.) a résztvevőket két csoportra fogják bontani, a következők szerint: U11 és U13 judoterem, U15 és U18 Jégcsarnok. Az edzések alapvetően küzdelmi jellegűek lesznek. Az edzőtáborra a magyaroknak is regisztrálni kell az MJSZ regisztrációs rendszerében (IIR) az események alatt. Az edzőtáborra is minden regisztrált belépőt kap (a magyaroknak ingyen).

(Forrás: judoinfo.hu)