Montrealban tér vissza Teddy Riner

Teddy Riner

Jó hír a judorajongóknak, kevésbé jó nekünk: a franciák szupersztárja, Teddy Riner több mint másfél éves kihagyás után a hétvégi kanadai Grand Prix-viadalon tér vissza a tatamira.

A tízszeres világbajnok a legutóbb a 2017 novemberi marrakesi open-világbajnokság sikerrel megvívott fináléjában szerepelt judoversenyen, azóta többször is bejelentette a visszatérést, ám erre egészen mostanáig nem került sor. A hírek szerint Riner már Kanadában van, ahol vasárnap minden valószínűség szerint tatamira lép – mindez egyben azt is jelenti, hogy nem láthatjuk majd a jövő heti Budapest Grand Prix-n.


„Nagyjából másfél évnyi kihagyás után már kezdtem nagyon unatkozni – nyilatkozta Teddy Riner. – De a nagy cél, a harmadik olimpiai aranyérem megszerzése érdekében meg kellett hoznom ezt a döntést, türelmesnek kellett lennem és elfogadni, bármi is történjék. Megtanultam beosztani az energiám, és egyetlen szükséges lépést sem kihagyni. Azt hiszem, most készen állok, meg kell tudnom, hogy hol tartok. Nagyon örülök annak, hogy erre Montrealban kerül sor, a verseny jó helyen van a naptárban, ráadásul először utazok Kanadába…”

(Forrás: judoinfo.hu)